תסמונת המתחזה, או – למה לכם לקרוא את הבלוג הזה?
בואו נודה על האמת, יש מומחים גדולים ממני בתחום. יש אנשים שמלמדים CSS כבר שנים ומדברים בכנסים בינלאומיים, אחרים שיודעים איך לייצר יצירות אמנות באמצעות Div אחד וכמות מטורפת של CSS, וכאלה שמפתחים ומעצבים אתרים עוד מהימים שנטסקייפ היה שם נרדף לאינטרנט. אז למה שבכלל תרצו לקרוא את ההגיגים שלי ואת מה שיש לי להגיד על פיתוח אתרים בכלל, ועל CSS בפרט?
זאת באמת שאלה טובה, וכזו שאני מתמודד איתה מהרגע שהחלטתי להקים את האתר הזה. מה כבר יש לי לתרום שהקוראים של האתר הזה לא יוכלו לקבל במקום אחר?
יש לזה כמה תשובות. הראשונה היא שכבר עשר שנים שאני בונה אתרים ועושה הכל כדי ללמוד כל מה שאני יכול על התחום. אני קורא מאמרים באופן יומיומי, מנוי לכל הניוזלטרים הנכונים, עוקב אחרי שמות דבר, ומנסה לשמור על גחלת הידע בוערת. סיבה נוספת, היא שאני מגיע מתחום התוכן. לפני שבניתי אתרים, כתבתי להם את התוכן. יש לי בלוג ספרות (יחסית) מצליח, ניהלתי תוכן למספר דו-ספרתי של אתרים, הייתי מבקר ספרות באתר תוכן ישראלי גדול. בקיצור, אני לא זר למילה הכתובה, מה שיכול לעזור כשאתה מנסה ליצור תוכן לאתר, גם אם אותו אתר מדבר על פיתוח אתרים.
אחת הסיבות שהחלטתי להעלות את האתר הזה לאוויר הייתה כדי לעזור למי שנכנסים לתחום ורוצים ללמוד CSS. כשהתחלתי ללמוד CSS לפני כמה שנים, לא מצאתי שום תוכן בעברית בנושא. אמנם זו לא בעיה חמורה, כי לא חסרים תכנים מקצועיים מעניינים באנגלית, שפה שדי שגורה בפיו של הישראלי הממוצע. אבל בסופו של דבר, עברית היא שפת האם שלנו, ולמה שלא יהיה לנו קצת קל יותר למצוא תשובות לשאלות שעשויות לצוץ מדי פעם כשאנחנו בדיוק מנסים להבין למה אנחנו לא מצליחים למרכז את התוכן שלנו במרכז הדף, או איך למען השם עובדת שאילתת קונטיינר.
אבל האתר הזה הוא לא רק למען מי שרק נכנס לתחום. CSS, כמו כל שאר שפות התכנות, לא מפסיק להתפתח ולהשתנות, וכדי להישאר מעודכנים, גם מי שכבר עוסק שנים בתחום צריך להמשיך ללמוד כל הזמן. אחת הדרכים בהן הכי נוח לי לעבד מידע ולהבין אותו היא על ידי כתיבה, כך שהאתר הזה הוא גם בשבילי, ואני מקווה שגם מומחי CSS אחרים ימצאו בו תועלת במהלך הזמן.